Powerkiten
Actie op het strand

Lekker actief bezig zijn met vrienden, familie of collega’s? En wil je graag kennismaken met de beginselen van het kitesurfen?

Tijdens een les powerkiten laten wij jou ervaren hoe het is om de kracht van een powerkite te voelen. Mede dankzij de veelzijdigheid en laagdrempeligheid van de sport, is powerkiten toegankelijk voor iedereen. Binnen een paar minuten kun je met plezier een powerkite besturen.

Powerkiten Zeeland

Tijdens een clinic powerkiten beginnen wij met een kort stukje theorie, vervolgens gaan we de powerkite samen optuigen en leggen wij uit hoe het veiligheidssysteem werkt. Tijd voor actie! De kite besturen en ervaren hoe het is om de kracht van een powerkite te voelen. Heb je dit onder controle? Je kunt nu de kite zo gaan besturen dat je al stukjes over het zand schuift. De locaties waar wij voornamelijk clinics organiseren zijn de Oesterdam en de Binnenschelde in Bergen op Zoom.

Wanneer kan een clinic niet doorgaan?
Powerkiten is een buitensport. Dit houdt in dat we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, bijvoorbeeld bij te weinig wind, veel regen of onweer, dan verplaatsen we de activiteit in overleg met onze deelnemers naar een ander moment.

WAAROM DEZE LES?

 • Ervaar de kracht van een kite
 • Leuk voor een kinderfeestje!
 • Toegankelijk voor iedereen
 • Héél veel fun!

Boek nu je les

activiteit

Powerkiten

Powerkiten 4 t/m 6 personen

Inclusief materiaal en instructeur

Powerkiten 7 t/m 10 personen

Inclusief materiaal en instructeur

Powerkiten + 10 personen

Inclusief materiaal en instructeur

Onze aanpak

Beleef een toffe activiteit samen met ons!

Bij Salt Kitesurfschool bieden wij activiteiten aan op maat en voor elk gewenste niveau en groep: van kinderfeestje, vrijgezellenfeest tot een bedrijfsuitje.

Persoonlijke begeleiding en veiligheid vinden wij erg belangrijk. Daarom zijn onze activiteiten praktijkgericht. Onze instructeurs hebben gevoel voor humor en ervaring in het organiseren van activiteiten. Ze hebben allemaal een IKO- of VWDS-certificaat of zijn bij Salt Kitesurfschool intern opgeleid

Powerkiten

DAAROM
KIES JE
VOOR SALT

 • IKO Gecertificeerd
 • Veiligheid voorop
 • 7 dagen per week geopend
9.

ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 9!
Bekijk ook onze klanten reviews!

Heb je vragen?

Wanneer je vragen hebt kun je deze natuurlijk altijd stellen! Hieronder zie je een aantal vragen die wij vaker krijgen!
Staat jou vraag er niet tussen? Naam dan contact met ons op!

 • Hoelang duurt een clinic powerkiten?
  De les wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs en duurt ongeveer twee uur.
 • Vanaf welke leeftijd kan je powerkiten?
  Een clinic powerkiten is mogelijk vanaf 8 jaar.
 • Hoe plan ik een powerkiteclinic in?
  Op de website kun je een clinic boeken. Na het boeken van een powerkite clinic nemen wij direct contact met jou op. Samen bespreken we een aantal datum en tijd. De les gaat vrijwel altijd door mits er geen wind is.
 • Vanaf hoeveel knopen gaat een powerkite clinic door?
  Een powerkite clinic gaat door vanaf windkracht 3 (10 knopen) tot windkracht 6 (24 knopen). De windkracht is bepalend voor het oppervlakte kite: hoe kleiner de kite, hoe harder de wind. Wij hebben allerlei verschillende maten kites en kiezen voor jou de juiste maat.
 • Wat heb ik nodig?
  Al onze clinics zijn inclusief materiaal. Het is wel handig om sportieve kleding aan te trekken en wat te eten en drinken voor na de clinic.
 • Op welke locatie wordt de les gegeven?
  Dat is afhankelijk van de windrichting. Een dag van tevoren krijg je van ons een bericht met daarin de locatie waar de clinic door kan gaan. Over het algemeen is dit allemaal in de buurt van de Oesterdam.