FAQ’S
Die vraag horen we vaker!

Heb je een specifieke wens of vraag?

Je kunt veel informatie vinden op onze website. Voor een reservering voor een kitelessen, suppen of powerkiten kan je maken op de website. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Kitesurfen

Wanneer je vragen hebt kun je deze natuurlijk altijd stellen! Hieronder zie je een aantal vragen die wij vaker krijgen.
Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

 • Is kitesurfen moeilijk?
  Dat verschilt per persoon. De één heeft het kitesurfen sneller onder de knie dan de ander. Na een complete cursus heb je gegarandeerd de juiste basistechnieken onder controle. Iedereen kan leren kitesurfen, van jong tot oud.
 • Is kitesurfen gevaarlijk?
  Kitesurfen is niet gevaarlijk, zolang jij weet waarmee je bezig bent. Het is belangrijk dat jij leert kitesurfen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Samen doorloop je alle stappen, waardoor jij precies weet hoe alles werkt. Met als doel: veilig leren kitesurfen.
 • Is kitesurfen conditioneel zwaar?
  De inspanning die je levert als beginnende kitesurfer is heel anders dan iemand die de sport al jaren beoefent. De lessen zijn niet zwaar, maar een goede algehele conditie is belangrijk.
 • Kost kitesurfen veel kracht?
  Tijdens een kitesurfles leren we je om ‘geen kracht’ te gebruiken. Een kite besturen gaat aan om het toepassen van de juiste techniek. Je draagt een harnas waardoor de meeste kracht op je rug komt. Wist je dat een kite zelfs bestuurd kan worden met twee vingers? Tijdens een les laten wij het je graag zien.
 • Hoe plan ik een kiteles in?
  Op deze website kun je een kitesurfles boeken. Na het boeken van een kitesurfles nemen wij direct contact met jou op. Samen bespreken we een aantal data die voor jou het beste uitkomen. De les gaat vrijwel altijd door mits er geen wind is. De dag voor de les bevestigen wij definitief of de les doorgaat.
 • Wat is IKO?
  Salt Kitesurfschool geeft kitesurfles volgens de methode van IKO oftewel: International Kiteboarding Organisation. Na een introductieles of complete cursus die je bij ons hebt afgerond, behaal je een IKO-certificaat met het behaalde niveau. Deze wordt wereldwijd erkend en hiermee kun je kitesurflessen vervolgen bij IKO-scholen of kun je vanaf level 3 materiaal huren. Er zijn 3 niveaus die je kunt behalen met IKO.
 • Vanaf hoeveel kopen (windkracht) gaat een kiteles door?
  Een kitesurfles gaat door vanaf windkracht 3 (10 knopen) tot windkracht 6 (25 tot 30 knopen). De windkracht is bepalend voor het oppervlakte kite waarmee je gaat kitesurfen: hoe kleiner de kite, hoe harder de wind. Wij hebben allerlei verschillende maten kites en kiezen voor jou de juiste maat om te gaan kitesurfen.
 • Op welke locatie wordt de les gegeven?
  Dat is afhankelijk van de windrichting. Een dag van tevoren krijg je van ons een bericht met daarin de locatie waar de les plaatsvindt. Dit varieert van de Oesterdam, Grevelingendam, Vrouwenpolder of de Binnenschelde.
 • Wat als er geen wind staat of de wind wegvalt?
  Als de wind tijdens de les wegvalt, dan plannen we in goed overleg de les naar een andere datum. De dag voor de les krijg je van ons een bericht of de les doorgaat.
 • Wat heb ik nodig voor de kitesurfles?
  Al onze kitesurflessen zijn inclusief materiaal. Het is wel handig om een strandhanddoek, zwembroek, bikini en zonnebrand mee te nemen.
 • Moet ik een meerdaagse cursus achter elkaar volgen?
  Meerdaagse kitesurf cursussen zoals de: 3 daagse of 5 daagse cursus hoef je niet meerdere dagen achter elkaar te volgen. Plan samen met SALT je beschikbare data in en dan zetten we je in de agenda. Let wel op: je leert kitesurfen sneller wanneer er niet teveel tijd tussen je kitesurflessen zit. Wij raden minimaal 2 x per week voor een optimaal resultaat.

Suppen

Wanneer je vragen hebt kun je deze natuurlijk altijd stellen! Hieronder zie je een aantal vragen die wij vaker krijgen!
Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

 • Wat is suppen?
  Suppen staat voor Stand Up Paddle. Het is een watersport waarbij je rechtop een sup board staat en jezelf met een peddel voortbeweegt. In tegenstelling tot surfen is er geen wind nodig om te kunnen suppen. Stand Up Paddlen kan zowel gedaan worden op meren, grachten, binnen wateren als op zee.
 • Is suppen moeilijk?
  Suppen is niet moeilijk. Suppen is zo laagdrempelig dat vrijwel iedereen met een zwemdiploma het binnen 15 minuten, al onder de knie kan hebben. Mits je kiest voor het juiste sup board. Start altijd met een allround sup board. Deze type board heeft namelijk een stabiele ligging waardoor het een stuk makkelijker is om op de plank te blijven staan. Start altijd met suppen op rustig water, bijvoorbeeld op een meer. Golven op zee maken het suppen namelijk een stuk lastiger.
 • Wat voor kleding moet ik aan?
  Afhankelijk van de temperatuur raden wij je aan om sportieve kleding aan te trekken dat nat mag worden. Soms kun je vallen, de kans is echter klein waardoor je gewoon je kleding aan kan en er geen wetsuit nodig is. Wil je liever wel een wetsuit aan? Neem dan contact op over de mogelijkheden!
 • Wat als het slecht weer is?
  Als het door weersomstandigheden niet verantwoord is om het water op te gaan (zoals bij onweer), worden de SUP-activiteiten geannuleerd. Samen met SALT plannen we een nieuwe datum.

Groepen

Wanneer je vragen hebt kun je deze natuurlijk altijd stellen! Hieronder zie je een aantal vragen die wij vaker krijgen!
Staat jou vraag er niet tussen? Naam dan contact met ons op!

 • Is kitesurfen moeilijk?
  Nee, zeker niet…
 • Is kitesurfen moeilijk?
  Nee, zeker niet…
 • Is kitesurfen moeilijk?
  Nee, zeker niet…
 • Is kitesurfen moeilijk?
  Nee, zeker niet…

Kadobon

Wanneer je vragen hebt kun je deze natuurlijk altijd stellen!Hieronder zie je een aantal vragen die wij vaker krijgen!
Staat jou vraag er niet tussen? Naam dan contact met ons op!

 • Hoe kan de kadobon ingeleverd worden
  De persoon die de kadobon kitesurfen ontvangt kan zelf contact met ons opnemen om de les te reserveren.
 • Hoe lang zijn de Cadeaubonnen geldig?
  Onze Cadeaubonnen hebben geen datum en zijn altijd geldig
 • Hoelang duurt het voordat ik de kadobon ontvang?
  Wanneer u de kadobon per mail wilt ontvangen heeft u deze meestal dezelfde dag nog in de mail. Per post sturen wij de kadobon dezelfde dag nog naar u adres toe.
 • Hoe kan ik betalen?
  Betalen gaat snel, veilig en simpel via Ideal

DAAROM
KIES JE
VOOR SALT

 • IKO Gecertificeerd
 • Veiligheid voorop
 • 7 dagen per week geopend
9.

ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 9!
Bekijk ook onze klanten reviews!

Volg ons op
INSTAGRAM