_MGL7339

WIE, WAT, WAAR

ONTDEK EEEN NIEUWE SPORT EN PLEZIER OP HET WATER

Jongeren van 12 t/m 17 jaar oud zijn welkom bij onze kitesurfkampen. Iedere week van de zomervakantie gaat er een avontuurlijke week van start en van maandag tot vrijdag organiseren we de leukste activiteiten

We kunnen alvast verklappen dat je elke dag met watersport bezig bent. Zo gaan we je twee dagdelen achter een boot leren wakeboarden én uiteraard leren we je om te kitesurfen. Drie dagdelen staan in teken van de theorie en praktijk van kitesurfen, de kite onder controle krijgen en we gaan jou leren om de eerste meters op het water te varen. Is dit spannend? Helemaal niet! Wij zorgen voor een stukje veiligheid, zodat jij kunt genieten van deze onvergetelijke ervaring op het water.

_MGL0312

ACTIVITEITEN

LAAT JE VERRASSEN TIJDENS ONZE KITESURFKAMPEN

Wie denkt dat we alleen maar gaan kitesurfen, heeft het mis! Er staat nog zoveel meer op het programma, dat vervelen tijdens de kitesurfkampen onmogelijk is! Waarmee we je gaan verrassen?

– We gaan mooie routes maken op een longboard. Dit is een soort groot skateboard waarmee je door de straten schiet.

– Heb je ooit weleens op een heel groot surfboard staand op het water gestaan? We gaan je leren suppen!

– Allerlei tricks oefenen op een mega trampoline, dat kan!

– Daarnaast staan er allerlei sport- en spelactiviteiten op het programma.

Naast het strand, kun je ons vinden in het park, bij de sportvelden, in het zwembad of bij een mega speeltuin vol springkussens!

DSC02761

ONTDEK ONZE KITESURFKAMPEN!

VOOR WIE OP ZOEK IS NAAR HET MEEST AVONTUURLIJKE UITJE TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

Kitesurfen, wakeboarden, suppen, longboarden, trampoline springen, voetballen, basketballen, tennissen, zwemmen: tijdens onze kitesurfkampen staat alles in teken om jongeren een onvergetelijke week te bezorgen! Samen met Board Academy organiseert SALT Kitesurfschool avontuurlijke kitesurfkampen voor jongeren van 12 t/m 17 jaar oud.

Naast vermaak staat veiligheid bij onze kitesurfkampen voorop. Goed om te weten: wij werken uitsluitend samen met opgeleide instructeurs die naast het bezit van een VOG, ook beschikken over pedagogische vaardigheden. Dit betekent dat de surfkampen naast heel leuk, ook heel leerzaam zijn.

Mochten de weersvoorspellingen het niet toelaten om te gaan kitesurfen, dan organiseren wij genoeg andere activiteiten waar vermaak voorop staat. Samen maken we deze sportieve en avontuurlijke week onvergetelijk!

kitekamp

DIT STAAT ER OP HET PROGRAMMA

ONTDEK DEZE TOFFE KITESURFSPOTS

We kitesurfen daar waar de wind ons naartoe brengt. Soms zijn we te vinden op de Oesterdam, een andere keer reizen we af naar de Grevelingen voor een mooie dag op het water. Gedurende de week zijn we drie dagdelen te vinden aan het strand. In kleinere groepjes van 3 tot 4 kinderen gaan de kinderen kennismaken met de beginselen van het kitesurfen. Uiteraard onder begeleiding van een opgeleide instructeur. We verdelen de groepjes naar niveau, waarbij we bekijken hoe de kinderen zich gedurende de week ontwikkelen. Maar het allerbelangrijkste is en blijft, dat de kinderen plezier hebben op het water!

DE OPBOUW VAN DE KITESURFLESSEN:

– Dag 1
We starten met het delen van de basiskennis. Hoe kun je een kite optuigen? Hoe werkt het veiligheidssysteem? Pas als iedereen zich comfortabel voelt bij deze basisbeginselen, gaan we over tot actie. We verplaatsen ons naar het water waar we gaan leren hoe je een kite kunt besturen. Lukt het de waaghalzen om de kite onder controle te krijgen, dan krijgen ze uitleg over hoe ze kunnen ‘bodydraggen’. Wat je na de eerste les allemaal kunt afvinken? De kite optuigen, de kite landen, de kite besturen en de kite herstarten vanuit het water.
– Dag 2
We gaan verder bij de volgende stap: upwind bodydraggen. Waarom is dit zo belangrijk? Stel, je raakt je board kwijt op het water, dan kun je zelfs in water waar je niet kunt staan zelfstandig bij je board komen. De tweede les staat in het teken van herhalingsoefeningen uit de eerste les, maar we gaan ook iets nieuws leren: het maken van de waterstart. Als dit lukt, dan kun je jouw eerste meters op het water varen.
– Dag 3
Op alles goed en zorgvuldig te leren, starten we de derde les met een korte herhaling van les 1 en 2. Alles onder controle? Dan gaan we verder met het leren van de waterstart. Is je lichaamshouding en de positie van de kite juist? Dan ben jij klaar om kleine stukjes te varen, zowel naar links als naar rechts.

summercamps

GEZONDE VOEDING

VEEL BEWEGING BETEKENT GOED ETEN!

We gaan actiever dan ooit een onvergetelijke zomervakantie tegemoet, dan kun je niet anders dan goed eten! Een surfdagje aan het strand sluit je niet beter af dan met een barbecue in de avond of het maken van een zelfgemaakte pizza. Maar wij houden er wel rekening mee dat er buiten de lekkere maaltijden, genoeg gezonde voeding aanwezig is. Zo krijgen alle kids gezonde tussendoortjes en serveren we altijd een gezonde salade bij de avondmaaltijd. Uiteraard houden we rekening met vooraf aangegeven allergieën en dieetwensen. Zo kunnen we voor ieder wat lekkers op tafel serveren!

LET OP: MOCHT JOUW KIND SPECIALE EETWENSEN OF ALLERGIEËN HEBBEN, DAN HOREN WIJ DIT GRAAG. HIER HOUDEN WIJ REKENING MEE!

Kitesurfkamp

5 dagen kitesurfen & wakeboarden
Prijs is All-in

€ 595 Boek nu

HEB JE VRAGEN? OF WIL JE INSCHRIJVEN?

Contact