ONS TEAM:

salty roy

Roy

Favoriete kitespot:
Domburg, Zeeland

Het runnen van een eigen kitesurfschool is zijn grootste droom. Roy is 13 jaar als hij de sport ondekt en sindsdien niet meer weg te denken op het water. Hij leeft voor de wind, het eerste wat hij doet als hij s´ ochtends opstaat: de windvoorspelling checken. Vrienden en familie die met hem willen afspreken? De wind is zijn agenda. Met SALT maakt hij zijn dromen waar: cursisten leren kitesurfen én enthousiast maken voor deze sport!

IMG_20191030_114751 (2)__01

Loes

Favoriete kitespot:
Vrouwenpolder, Zeeland

Zodra de wind zich laat horen, voelt Loes de zenuwen in haar buik. De kriebels om het water op te gaan voor een heerlijke kitesurfsessie. Samen met Roy runt ze SALT Kitesurfschool en is ze ervan overtuigd dat elke cursist het geweldige gevoel van kitesurfen moet ervaren. Het is een verslaving, een enorm leuke verslaving, die naast sportief ook nog eens heel uitdagend is. Eenmaal op het water wil je niets anders meer!

IMG_6175_IG

Jim

Favoriete kitespot:
Binnenschelde, Brabant

Zijn kitesurfavontuur begint op het Cios waar hij het keuzevak kitesurfen heeft gevolgd, sindsdien is Jim helemaal stoked! Geen dag mét wind gaat aan hem voorbij. Zijn enorme passie voor kitesurfen deelt hij graag met zijn cursisten. Naast kitesurfen is Jim fanatiek snowboarder. ‘s Zomers op het water, ‘s winters in de bergen. In Oostenrijk geeft hij snowboardles en is hij te vinden in het funpark om te knallen. Maar in de zomer is deze fanatiekeling toch echt bij ons om jou te leren kitesurfen!

IMG-20200227-WA0005

Annick

Favoriete kitespot:
Oostvoorne, Zuid-Holland

Onze stoere chick: Annick! Surfen, kitesurfen, snowboarden, skiën en longboarden, wat kan ze eigenlijk niet? In de zomer geeft ze naast haar studie dolgraag kitesurfles. Is het zomerseizoen voorbij, dan zit Annick ook in de winter niet stil en is ze vaak in het buitenland te vinden. Om te reizen, maar ook op ski- en snowboardlessen te geven. Deze sportieve, spontane en geduldige meid helpt jou binnen no-time varen!

IMG_6167_IG

Kevin 

Favoriete kitespot:
Grevelingendam, Zeeland

Zodra het waait, rijdt Kevin het liefst richting het strand om te gaan kiten. De sport, de sfeer, de mensen, het zijn allemaal reden wat kitesurfen voor hem zo tof maakt. Zijn passie voor de sport is ontstaan op het Cios tijdens het keuzevak kitesurfen, en inmiddels is hij één van onze favoriete instructeurs. Kevin is te herkennen aan zijn bruine kop in de zomer én in de winter. Is het seizoen voorbij dan geeft hij snowboardlessen in de bergen. Maar in de zomer staat deze fanatiekeling bij ons voor je klaar!

IMG_9524-2__01__01

Rob

Favoriete kitespot:
Oesterdam, Zeeland

Onze sportieve surfdude! Van je passie je werk maken en doen wat je het allerliefste doet, Rob geeft het ultieme voorbeeld. Naast kitesurfen doet hij aan longboarden, suppen, skiën, snowboarden, wakeboarden en windsurfen. Zijn fanatisme werkt aanstekelijk! Rob leert jou heel graag kitesurfen én zorgt ervoor dat jij ook nog tijd hebt om te genieten van alles eromheen. Zie jij jezelf al met je blote voeten in het zand en het zout in je haar nagenieten van een heerlijke kitesurfsessie?

IMG-20210419-WA0009__01

Dianthe

Favoriete kitespot:
Grevelingendam, Zeeland

Bonaire is de plek waar Dianthe leert kitesurfen. Ze raakt verslaafd aan de sport en inspireert anderen met haar passie. ‘You can’t buy happiness, but you can buy a kite and that’s pretty close’. Ze omschrijft het spelen met de elementen van moeder natuur als iets magisch. Elke sessie leer je nieuwe dingen! In de zomer staat ze bij SALT voor je klaar, maar in de winter is ze te vinden op het Caribisch blauwe water.

Gedeeld via Lightroom mobile (2)

Stijn

Favoriete kitespot:
Oesterdam, Zeeland


Van roadtrips door Azië, wakeboarden in Zuid-Kroatië tot zeilen op catamarans en snowboarden in Oostenrijk. Als iemand het avontuur aangaat, dan is het Stijn wel…! Sinds onze nieuwe instructeur kitesurfen heeft ontdekt, is hij niet meer weg te slaan van het water. “Als de windvoorspelling goed is, dan stap ik in mijn auto richting de kitespot. Soms is het zelfs zo erg dat ik mijn online lessen van school in de auto volg.” Lachend: “Dat is dan weer het voordeel van thuisonderwijs. Soms probeer ik zelfs onderweg al mijn wetsuit aan te trekken. Dan kan ik nog sneller het water op!” Het is vooral het gevoel van vrijheid wat hem zo aanspreekt in de sport. “Alles wat met wind en water te maken heeft, vind ik mooi. Al van kleins af aan heb ik veel gewakeboard en dat geldt hetzelfde voor powerkiten. Ik weet nog goed dat we vroeger bij ons verderop in het dorp op een groot open weiland met een powerkite gingen vliegeren. We lieten ons over heel het veld sleuren, dat was zo kicken!” Sinds kort heeft Stijn zijn IKO-certificaat op zak en verzorgt hij voor SALT de kitesurflessen. “Kiten vind ik het allerleukste wat er is, dus ik ben blij dat ik nu ook les mag geven. Vooral aan mensen die zonder ervaring starten. Als een cursist na een aantal lessen trots voorbij vaart, dan word ik daar heel blij van!”

20210627_151532_0000

Roos

Favoriete kitespot:
Grevelingendam, Zeeland

Niets houdt Roos tegen om te gaan kitesurfen…! Als ze samen met drie vriendinnen voor een maand richting Tarifa reist, is ze klaar voor een nieuwe avontuur als kitesurfinstructeur. “Tarifa is echt een walhalla voor kitesurfers, daar waait het elke dag. Ik wilde niets liever dan mijn IKO-certificaat halen en dat kon daar in twee weken. Ik mocht gelijk mijn eerste les in het Spaans geven. Best een uitdaging, gezien ik de taal amper spreek. Met handen en voeten is het gelukt om mijn eerste lesje te geven. De andere lessen waren gelukkig in het Engels.” De meiden laten zich een maand lang onderdompelen in de wereld van kitesurfen. “De vrijheid die je hebt, is fantastisch! Op zee ben ik pas echt in mijn element, je denkt even helemaal nergens aan. Er zijn geen stoorzenders die je afleiden, en gezien ik snel geprikkeld ben, is dat enorm fijn. Op zee komt ik echt tot rust. Het voelt voor mij als een stukje meditatie.” Eenmaal terug in Nederland wil Roos niets liever dan in de buurt gaan lesgeven en dat brengt haar bij SALT. “Het gevoel, de passie die je kunt overbrengen op iemand anders, daar word ik echt heel enthousiast van. Iedereen kan kitesurfen, het is echt een mindset! En ik vind het mooi dat ik nu de kans heb om mensen daarvan bewust te maken.” Roos leeft van dag tot dag en kijkt uit naar haar nieuwe avontuur bij SALT. “Roy en Loes leren mij de grenzen op het water opzoeken en dat daagt mij uit er alles uit te halen. Mijn ultieme droom is om ooit een eigen kitesurfschool op een tropisch eiland te runnen. Als een echte levensgenieter door het leven, alleen maar dingen doen waar ik blij van word!”

Gedeeld via Lightroom mobile (1)

Menno

Favoriete kitespot:
Grevelingendam, Zeeland

Althans, nieuw, nieuw, je hebt Menno de Zeeuw (22) misschien al vaker gezien bij onze blauwe bus. Al 2,5 jaar is Menno helemaal weg van kitesurfen. “De stormsessies op vlak water aan de Binnenschelde zijn te gek! Maar ook bij de Grevelingendam is het zo chill om te kiten!”. Wat hij vooral zo tof vindt: “Het lekker buiten zijn, het gevoel van vrijheid en de adrenalinekick die je voelt als je in de lucht hangt. Daarvoor ben ik gaan kitesurfen! Het maakt niet uit of je iemand wel of niet kent, het is altijd gezellig op het water. Dat sfeertje maakt echt het verschil…!” Ook online merkt Menno dat kitesurfers elkaar opzoeken. “Als je een vraag stelt over je materiaal in een Facebookgroep voor kitesurfers, is er zoveel interactie. Je leert van elkaar, maar ook andersom kan ik anderen verder helpen.” Menno is al gewend om sportlessen te geven. “In de winter geef ik in Oostenrijk skilessen, dat is ook super leuk en leerzaam. Het grote verschil is dat kitesurflessen veel individueler zijn. Waar je in Oostenrijk in groepjes van twaalf mensen skilessen volgt, geef je bij kitesurfen aan maximaal drie mensen les. Dat persoonlijke vind ik erg leuk!” Menno heeft al een seizoen voor SALT achter de rug. Zijn mooiste moment op het water? “Die beleefde ik met een oudere cursist, van zo’n 65 jaar. De laatste les maakte hij echt veel meters op het water. Het is leuk om te zien dat leeftijd niet uitmaakt. Iedereen kan leren kitesurfen!”

Gedeeld via Lightroom mobile (3)

Julia

Favoriete kitespot:
Grevelingendam, Zeeland

JOIN OUR TEAM!

Ben jij ook zo enthousiast over deze toffe sport en wil je graag jouw passie delen?
Wij zijn op zoek naar kitesurfinstructeurs die van april t/m oktober willen lesgeven.

WAT KAN SALT KITESURFSCHOOL JOU BIEDEN?

– Flexibele uren (doordeweeks & weekenden)
– Een mooi salaris
– Korting op kitesurfmateriaal
– Een heel tof team van mensen met dezelfde passie als jij
– Verblijf

 

Beschik jij over een IKO- of VDWS-certificaat? Of ben je bereid om deze te behalen?
Laat van je horen!