SALT Team
WIJ DELEN GRAAG ONZE PASSIE

Zodra de wind zich laat horen of de zon schijnt zijn wij aan het water te vinden. Bekijk hieronder het salt team.

Roy & Loes

Over Salt kitesurfschool

Salt kitesurfschool is ontstaan uit passie. Passie voor het  les geven en het begeleiden van onze cursisten. Wij zijn ervan overtuigd dat elke cursist het geweldige gevoel van kitesurfen moet ervaren. Het is een verslaving, een enorm leuke verslaving,  die naast sportief  ook nog eens enorm uitdagend is. Eenmaal op het water wil je niets anders meer!

Samen met ons geweldige team delen wij graag deze toffe ervaring!

Afbeelding
teamlid

Kevin

Favoriete kitespot: Grevelingendam, Zeeland

Zodra het waait, rijdt Kevin het liefst richting het strand om te gaan kiten. De sport, de sfeer, de mensen, het zijn allemaal reden wat kitesurfen voor hem zo tof maakt. Zijn passie voor de sport is ontstaan op het Cios tijdens het keuzevak kitesurfen, en inmiddels is hij één van onze favoriete instructeurs.

teamlid

Annick

Favoriete kitespot: Oostvoorne. Zuid-Holland

Onze stoere chick: Annick! Surfen, kitesurfen, snowboarden, skiën en longboarden, wat kan ze eigenlijk niet? In de zomer geeft ze naast haar studie dolgraag kitesurfles. Is het zomerseizoen voorbij, dan zit Annick ook in de winter niet stil en is ze vaak in het buitenland te vinden. Om te reizen, maar ook op ski- en snowboardlessen te geven. Deze sportieve, spontane en geduldige meid helpt jou binnen no-time varen!

teamlid

Klaas

Favoriete kitespot: Ouddorp, Zuid Holland

Klaas is helemaal weg van kitesurfen. Wat hij vooral zo tof vindt? Het lekker buiten zijn, het gevoel van vrijheid en de adrenalinekick die je voelt als je in de lucht hangt. Het maakt niet uit of je iemand wel of niet kent, het is altijd gezellig op het water. Dat sfeertje maakt echt het verschil…! Zijn leukste lesmoment op het water beleefde hij met een wat oudere cursist. Hij vindt het vooral leuk om te zien dat leeftijd niet uitmaakt, iedereen kan leren kitesurfen!

teamlid

Julia

Favoriete kitespot: Grevelingendam, Zeeland

Een stoere snowboardchick die altijd iets miste in het zomerseizoen totdat kitesurfen op haar pad komt. Ze geniet vooral van de mooie tricks en goede vibe op het water! Elke sessie is anders en er is altijd iets nieuws te leren, dat maakt Julia superblij is dat ze onze cursisten net zo enthousiast voor de sport kan maken als dat ze zelf is. Na haar eerste overzeese kitesurfavontuur in Aruba, is ze vastberaden nog veel meer kitespots wereldwijd te ontdekken!

Onze lessen

activiteit

Introductie kitesurfles

Mogelijk vanaf €95,- per persoon

 • De perfecte kennismaking
 • Theorie, veiligheid en kitecontrole
 • Om te boeken naar een 3/5 daagse cursus
 • Inclusief alle benodigde materialen

Privé

2 uur

Duo

3 uur

Groep

3 uur
activiteit

3-Daagse cursus

Mogelijk vanaf €260,- per persoon

 • Maak je eerste meters!
 • Gratis IKO certificaat
 • Om te boeken naar een 5-daagse cursus
 • Inclusief alle benodigde materialen

Privé

6 uur/ 3 lessen van 2 uur

Duo

9 uur/ 3 lessen van 3 uur

Groep

9 uur/ 3 lessen van 3 uur
activiteit

5-Daagse cursus

Mogelijk vanaf €400,- per persoon

 • Leer zelfstandig varen
 • BB-Talkin headset
 • Gratis IKO certificaat
 • Les met het nieuwste materiaal

Privé

10 uur/ 5 lessen van 2 uur

Duo

15 uur/ 5 lessen van 3 uur

Groep

15 uur/ 5 lessen van 3 uur

DAAROM
KIES JE
VOOR SALT

 • IKO Gecertificeerd
 • Veiligheid voorop
 • 7 dagen per week geopend
9.

ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 9!
Bekijk ook onze klanten reviews!

Heb je vragen?

Wanneer je vragen hebt kun je deze natuurlijk altijd stellen! Hieronder zie je een aantal vragen die wij vaker krijgen!
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

 • Is kitesurfen moeilijk?
  Dat verschilt per persoon. De één heeft het kitesurfen sneller onder de knie dan de ander. Na een complete cursus heb je gegarandeerd de juiste basistechnieken onder controle. Iedereen kan leren kitesurfen, van jong tot oud.
 • Is kitesurfen gevaarlijk?
  Kitesurfen is niet gevaarlijk, zolang jij weet waarmee je bezig bent. Het is belangrijk dat jij leert kitesurfen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Samen doorloop je alle stappen, waardoor jij precies weet hoe alles werkt. Met als doel: veilig leren kitesurfen.
 • Hoe plan ik een kiteles in?
  Op deze website kun je een kitesurfles boeken. Na het boeken van een kitesurfles nemen wij direct contact met jou op. Samen bespreken we een aantal data die voor jou het beste uitkomen. De les gaat vrijwel altijd door mits er geen wind is. De dag voor de les bevestigen wij definitief of de les doorgaat.
 • Is kitesurfen conditioneel zwaar?
  De inspanning die je levert als beginnende kitesurfer is heel anders dan iemand die de sport al jaren beoefent. De lessen zijn niet zwaar, maar een goede algehele conditie is belangrijk.
 • Wat is IKO?
  Salt Kitesurfschool geeft kitesurfles volgens de methode van IKO oftewel: International Kiteboarding Organisation. Na een introductieles of complete cursus die je bij ons hebt afgerond ontvang je een IKO-certificaat met het behaalde niveau. Deze wordt wereldwijd erkend en hiermee kun je kitesurflessen vervolgen bij IKO-scholen of kun je vanaf level 3 materiaal huren. Er zijn 3 niveaus die je kunt behalen met IKO.
 • Vanaf hoeveel knopen gaat een kitesurfles door?
  Een kitesurfles gaat door vanaf windkracht 4 (12 knopen) tot windkracht 6 (24 knopen). De windkracht is bepalend voor het oppervlakte kite waarmee je gaat kitesurfen: hoe kleiner de kite, hoe harder de wind. Wij hebben allerlei verschillende maten kites en kiezen voor jou de juiste maat om te gaan kitesurfen.
 • Wat als de weersomstandigheden het niet toelaten de kitesurfles door te laten gaan?
  Als de wind het niet toelaat, dan plannen we in goed overleg de les naar een andere datum. De dag voor de les krijg je van ons een bericht of de les doorgaat.
 • Wat heb ik nodig voor een kitesurfles?
  Al onze kitesurflessen zijn inclusief materiaal. Het is wel handig om een strandhanddoek, zwembroek, bikini en zonnebrand mee te nemen.
 • Is kitesurfen gevaarlijk?
  Kitesurfen is niet gevaarlijk, zolang jij weet waarmee je bezig bent. Het is belangrijk dat jij leert kitesurfen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Samen doorloop je alle stappen, waardoor jij precies weet hoe alles werkt. Met als doel: veilig leren kitesurfen.
 • Op welke locatie wordt de les gegeven?
  Dat is afhankelijk van de windrichting. Een dag van tevoren krijg je van ons een bericht met daarin de locatie waar de les plaatsvindt. Dit varieert van de Oesterdam, Grevelingendam, Vrouwenpolder of de Binnenschelde.